O nas

Zespół KADAR Tworzy go dwóch wokalistów Dariusz Gajda i Krzysztof Rydzelewski

Ich wspólna przygoda z piosenką, ale każdego z nich osobno, rozpoczęła się w 2003 roku. Brali udział w wielu spektakularnych konkursach, festiwalach i przeglądach piosenkarskich, realizując przy okazji własne autorskie projekty na popularyzację polskiej piosenki. Dzisiaj nie pamiętają, który z nich pierwszy zaproponował współpracę. Wiadomo natomiast, że ich „nieśmiała” do tej pory przygoda z piosenką rozpoczęła się na dobre i wkrótce zaowocowała pierwszym wspólnym projektem. We wrześniu 2017 roku powołali do życia zespół KaDar.

Ważniejsze koncerty:

”Polacy Dla Niepełnosprawnych”
koncert w Polskim Radiu im. Lutosławskiego roku. Honorowy patronat nad koncertem objęła Pierwsza Dama RP Agata Kornhauser-Duda.
Magiczna Podróż od klasyki do popu – Ośrodek Kultury
Ochoty.Koncertowa Mediateka.
Życie jest Miłością – sala widowiskowa C.K. – Bis w Lelisie.
premiera płyty Życie jest Miłością w Bibliotece Publicznej im. Zygmunta Jana Rumla, w Dzielnicy Praga-Południe.
Złote przeboje lat 70 i 80
Klub seniora Klamra.
Światowy Dzień Godności Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną
Prezentacja twórczości artystycznej- regital
Związek kombatantów RP i byłych więźniów Politycznych, koło dzielnicowe Usynów
Koncert z pieśniami patriotycznymi

social media
social media
social media
social media

Krzysztof Rydzelewski

Absolwent Zespołu Państwowych Szkół Muzycznych im. Fryderyka Chopina w Warszawie. Pomysłodawca i koordynator projektów artystycznych i charytatywnych. Zdobywca wielu nagród na festiwalach międzynarodowych. Wielokrotnie doceniony przez seniorów i osoby niepełnosprawne, kilkukrotnie nominowany do Osobowości Roku.


Przez kilka lat współpracował z Olgą Romaszko Niewiadomską, Włodzimierzem Nachornym, Laureat licznych festiwali w Polsce
i zagranicą. Wielokrotnie doceniony przez seniorów i osoby niepełnosprawne członek sekcji estrady w Związku Artystów Scen Polskich Stypendysta Funduszu Popierania Twórczości (ZASP).

Nagrody i wyróżnienia:

Międzynarodowy Festiwal Warszawski Polones organizowany
przez Burmistrza Bemowa w Warszawie (2011)

Polski Festiwal Sztuki „Orzeł” (2016)

Bielański Wolontariusz Roku (2016)

Festiwal Międzynarodowy Horus Inside Summer – Włochy 2017

Laurat Złotego liścia Retro im. Mieczysława Fogga

social media

Dariusz Gajda

Urodził się w Prudniku, województwo opolskie, gdzie ukończył Studio Piosenki przy Prudnickim Ośrodku Kultury. Jest wykonawcą, kompozytorem i autorem tekstów, wokalistą, a także członkiem Związku Artystów Scen Polskich (ZASP) i ZAiKS

Przez kilka lat współpracował ze znanym polskim muzykiem, specjalistą muzyki dawnej, wieloletnim szefem zespołu „Ars Nova- Jackiem Urbaniakiem. Wystąpił w trzech koncertach kolęd z udziałem Jerzego Połomskiego i Wojciecha Siemiona w oprawie muzycznej „Ars Nova”.

Dyskografia:

„Chwila” 2005
„Najpiękniejsze kolędy” 2007
“Takie jest życie” 2012 (z zespołem Setus)
„Życie jest miłością” 2018 (z zespołem Kadar)
„END” 2021 (z zespołem Setus)

Nagrody i wyróżnienia:

Wyróżnienie w Powiatowym Przeglądzie Wokalistów i Zespołów Muzycznych „Prudnicka Wiosna ’95

W maju 1996 roku wystąpił w prestiżowym koncercie z okazji 50-lecia Radia Wrocław

w 2003 znalazł się w gronie ścisłych finalistów jako wokalista w konkursie piosenki „Stołecznej Estrady”,
podczas trwania koncertu „Wianki”

19 grudnia 2003 roku wystąpił jako solista w kolejnym prestiżowym koncercie, tym razem na Zamku Królewskim w Warszawie,
z popularnym zespołem muzyki dawnej „Ars Nova” oraz światowej sławy sopranistką Anną Mikołajczyk.

koncert z zespołem Setus w Ośno Lubuskie
jako gwiazda wieczoru 2013

„Osobowość Roku 2018” w kategorii Kultura przyznaną przez Tygodnik Ostrołęcki.

Od marca 2019 roku jest członkiem Związku Artystów Scen
Polskich.

Zaufali nam

icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon